NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Face recognition
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2012-04-15 11:42
Recunosterea faciala de catre programele de calculator a avansat foarte mult in unii ani. Odata cu cresterea puterii e calcul, programatorii au reusit sa creeze algoritmi foarte puternici si rapizi in detectarea fetelor si identidicarea persoanelor.

Cum mai toata lumea are cont de Facebook sau Google, probabil ati observat ca atunci cand incarcati poze ce contin persoane, automat sunt detectate fetele si sunt marcate pentru a fi tag-uite. Eh, asta e facial recognition... Mai departe, fiecare isi eticheteaza prietenii, in diverse poze, diverse calitati ale imaginii, diverse unghiuri. Exact ceea ce era nevoie pentru imbunatatirea acuratetii de recunoastere faciala, a fost facut voluntar de sute de milioane de utilizatori. Nu exista servicii gratuite, cine ofera servicii gratuite intotdeauna urmareste un scop.

In domeniul securitatii, niste asiatici, de la una din diviziile Hitachi, mai exact Hitachi Kokusai Electric au reusit sa incropeasca un sistem de supraveghere care poate sa extraga informatii din baza de tare cautand o persoana cu o viteza de 36 de milioane de inregistrari pe secunda. Stie sa grupeze pozele in functie de similitudini, stie sa sa utilizeze camerele web pentru a cauta si identifica o anumita persoana in timp real.

Cum te simti atunci cand te plimbi prin parc si cineva te urmareste? Not to much fun... Atunci cand il vezi ca te urmareste, acum poti sa te plimbi linistit, nu vei vedea ca te urmareste cineva, ochii stau pe stalpi sau pe cladiri, ascunsi, in puncte fixe. Cu participarea fiecaruia dintre noi, acum putem fi mai usor reperati oriunde exista camere de supraveghere...
link

Tag-uri Technorati: ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare