NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Carte: Inteligenta
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2012-03-21 00:35


InteligentaIan J. Deary


Editura ALL 2008


  Este o carte care face o introducere stiintifica in inteligenta umana.

  Capitolele cartii fac referire la diferite seturi de date cheie din studii realizate pentru a masura inteligenta. Memoria, viteza de procesare, viteza cognitiva, perceptia auditiva si vizuala sunt printre abilitatile mentale vanate de cercetatori. Acestia au efectuat teste de-alungul a catorva decenii si au comparat rezultatele. Sunt prezentate studii legate de cum este afectata inteligenta odata cu imbatranirea, inteligenta gemenilor identici si neidentici, influentele genelor mostenite, influenta mediului asupra inteligentei, cresterea IQ-ului de la o generatie la alta. Datele sunt prezentate foarte succint pe intelesul oricarui cititor. Testele si concluziile acestora sunt prezentate pe scurt, iar fiecare set de date contine referintele necesare catre lucrarile stiintifice din care au fost extrase si prezentate informatiile.

  Cartea este un bun indrumar in inceperea unui studiu mai amanuntit. Un start pentru o explorare mai complexa a inteligentei umane,este foarte bine structurata cu referinte la lucrari stiintifice elaborate de cercetatori ce au petrecut ani buni din cariera elaborand lucrari in domeniu.


  Aveam alte asteptari de la aceasta carte, nu stiu de ce. Poate avantul dat de precedentele carti care m-au captivat. Am crezut ca va fi o carte care imi va capta atentia, dar nu a fost chiar atat de interesanta cum am banuit. E o carte scurta care ramane o carte in care voi gasi referinte catre studii legate de inteligenta atunci cand voi avea nevoie. De undeva trebuie sa iti iei referintele...nu?


Cartea se găseste pe rafturile virtuale ale editurii ALL, adică aici.


Sustin editura ALL in campania #vALLuntar, o campanie de promovare a lecturii şi voluntariatului.


[ prezentare campanie ] [ regulament campanie ]
Aceasta este a patra lectura pentru campania #valluntar. Precedentele sunt:
- Iconoclastul
- Noul cod al bunelor maniere
- Persuasiunea

Tag-uri Technorati: , ,

Comentarii

  1. simona

    din recenzia ta mi-a atras atentia partea cu studiile..cred ca acolo e partea interesanta pentru mine..mai ales daca zici ca sunt descrise asa ca pentru un cititor neavizat in materie:)

  2. razvann

    din recenzia ta mi-a atras atentia partea cu studiile..cred ca acolo e partea interesanta pentru mine..mai ales daca zici ca sunt descrise asa ca pentru un cititor neavizat in materie:)
    @simona, studiile sunt prezentate pe scurt, in ce au constat, ce au urmarit si ce concluzii au avut. fara detalii complicate. Sunt un rezumat pentru oricine. Contine referinte catre carti ale cercetatorilor si linkuri catre articole sau studii referitoare la diveritele teste.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare