NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Western Digital finalizeaza achizitia Hitachi
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2012-03-12 12:16
Anul trecut Western Digital a facut anuntul ca va achitiona Hitachi Global Storage. Aceasta tranzactie a fost finalizata, avand un cuantum total de 4.8 mld $ (3,9 mld $ cash si 25 de milioane de actiuni estimate la 900 mil $).

WD devine cel mai mare producator de hdd-uri urmat de Seagate. In ultimele luni preturile hdd-urilor aproape s-au dublat, justificarea fiind inundatiile din Tailanda, tara in care ambii producatori au fabrici afectate grav de inundatii. Poate au si alte motive de ridicare a preturilor....
Acum cateva luni atat Seagate cat si Western Digital au anuntat reducerea garantiilor la anumite familii de produse.

Acum, cu finalizarea achizitiei, utilizatorii au mai putine optiuni la achizitia unui HDD, tind sa cred ca cei doi producatori vor monopoliza piata si vor dicta preturile, vor impinge userii catre cloud. Un efect al acestei miscari va fi cresterea vanzarilor de ssd-uri, ceea ce va reduce preturile. Cel putin pe piata memoriilor oferta este mai diversificata.

Tag-uri Technorati: ,

Comentarii

  1. Don Costel

    E nasol. Cu cat mai putin concurenta, cu atat preturile vor fi mai mari. Probabil o sa ne intoarcem iar l avremurile cand ne limitam la un amarat de hard, fara sa mai luam harduri externe sau ahrduri gigant. Probabil.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare