NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

...si viermii platesc taxe
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2012-01-18 22:18
Multiplele masuri luate pentru salvarea tarii de la colaps, in paralel cu reforme in sisteme cheie ale tarii, au cand dus populatia intr-o stare de saracie. Toate masurile si reformele s-au luat fara a fi corelate, fara a studiat vreun impact. Minciunile evidente servite populatiei, care parca orbita si hipnotizata de un flacara violet, au devenit evidente pentru toti... Electoratul, a pus botul pe romaneste spus, a crezut absolut orice cuvant venit din partea candidatilor. Cu precadere cei 5 milioane care au decis cine va fi conducatorul tarii. Mi-am pus mereu intrebari legate de modalitatea de apreciere a oamenilor. Modalitatea de judecare a unui om, cum decid daca e bun sau nu, cum apreciaza daca minte sau nu, cum altfel decat dupa fapte si corelarea cu vorbele. Cinci milioane de romani au dat crezare promisiunilor unui mincinos. Acum, alaturi de ceilalti protesteaza.
Am mai scris si cu alte ocazii parerea mea despre criza, despre masuri de protejare a economiei.

Cutitul la os a ajuns, in sfarsit! as putea zice. Ca intr-un test de anduranta, cureaua a cedat... Multimea se aduna sa isi manifeste nemultumirea, paradoxal, a trebuie sa se vada cu farfuria goala, in loc sa prevada acest lucru si anticipat sa reactioneze. Intotdeauna la noi lucrurile se intampla letargic, intarziat. Criza a venit mai tarziu, cutiul la os a ajuns tot mai tarziu. Dar poate e mai bine mai tarziu decat niciodata...acum.

Nici conducatorii greci, nici cei italieni nu au renuntat usor, in ciuda protestelor de amploare. Ma indoiesc ca cei de la noi vor pleca usor. Remanierea guvernului si instalarea unui guvern tehnocrat cu siguranta va linisti apele, iar presedintele isi va putea continua linistit mandatul. Nu cred ca isi va da demisia din functia de care tine cu dintii, din functia in care a primit de 3 ori votul poporului.

Amploarea protestelor va creste odata cu alaturarea opozitiei si organizarea de mitiguri de catre aceasta. Cred ca e o greseala a opozitiei acest demers. La fel cum alianta creata de opozitie este o greseala. Toate in incercarea de a-si consolida pozitia in fata electoratului si a-si asigura un numar cat mai mare de voturi.

...Si totusi viermii platesc taxe, dar si ciompalacii. Dar viermii si ciumpalacii au drept de vot. Periodic, precum omida in fluture, viermii se transforma in electorat, iar toate mirosurile urate, toate tricourile jegoase, prostia, nu mai conteaza, totul e roz si parfumat, iar politicienii se plimba prin electorat zambind, dar dupa ce perioada electorala se incheie, flegmele, indiferenta, injuriile, jignirile se instaureaza in atitudinea si comportamentul politicienilor fata de viermi, viermi si pe care ii sarutau pasional in cur cu o privire sireata, dupa care se stergeau cu servetele umede la la bot, spurcand in gand....

De ce avem de fapt nevoie? De oameni, oameni cu aptitudini manageriale capabili sa administreze bugetul redus de criza, dar si de vizionari capabili ca creioneze planuri de dezvoltare pe termen lung, oameni buni ascultatori ai problemelor si necesitatilor cetatenilor...

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare