NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Proteste mai sigure
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2012-01-18 12:39

Multi nu au fost in piata pentru protest in sambata seara. Asta s-a dovedit dupa ce Jandarmeria a inceput sa faca filtre si sa faca perchezitii corporale. Cei pusi pe scandal, fie au fost retinuti de Jandarmerie, fie au plecat acasa descurajati de actiunea Jandarmeriei.

Multe voci sustin ca Jandarmeria a facut abuz, a legitimat si filmat oameni nevinovati, aparent suspecti, nu se stie dupa ce criterii au fost considerati suspecti... Jurnalistii condamna atitudinea jandarmeriei frecvent. Sunt de acord cu jurnalistii in situatiile in care au facut abuz jandamrii, in special in situatiile unde au folosit forta unde nu era cazul.

Sunt de acord cu legitimarea, perchezitia corporata si filmarea oricarei persoane care are atitudini necorespunzatoare sau dupa alte criterii poate fi suspectata. Atata timp cat legea este respectata, in ceea ce priveste legitimarea, perchezitia, filmarea si utilizarea informatiilor corect nu vad care e problema.

E normal ca Jandarmeria sa fie suspecta vis-a-vis de aplicarea corecta a legii. Am vazut multe persoane iritate de faptul ca au fost legitimate. E normal sa fi legitimat, pentru a putea fi identificat si pentru a fi tras la raspundere daca incalci legea. Bucurestenii vor plati din buzunar pagubele create de demonstranti, nici unul dintre cei retinuti pentru vandalism nu va plati mai mult decat amenda eventual maxima prevazuta de lege, care este infima in raport cu valoarea pagubelor.

Jandarmii care au facut abuz trebuie sa raspunda in fata legii. Dar, ca de obicei, autoritatie sunt mai presus de lege. Daca un cetatean poate fi identificat din poze si filmari, un jandarm mascat cum poate fi identificat dintre alte zeci/sute de jandarmi toti mascati si imbracati la fel?sursa foto

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare