NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Proteste 14-15
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2012-01-15 14:08

Am ramas surprins cand am vazut ca simpla manifestatie pentru un om iau amploare, se raspandesc in mai multe orase si se transforma din manifesatii de sustinere in manifestatii impotriva puterii.

Evident puterea, s-a scarpinat adanc in rect atunci cand a fost iritata, si a calcat stramb pas dupa pas. Nu era suficient ca au luat masuri de austeritate , care au fost intelese de populatie din moment ce nu au mai protestat, dar a continuat cu reforme ciudate si ambiguu intentionate. Multa poluare media, multa dezinformare, fum peste tot.
Ce e interesant e ca nici unul din oficialii mari ai puterii nu au facut vreo declaratie, nici nu cred ca era recomandat...A fost unul care se lauda ca a vizionat filmul " Moartea domnului Lazarescu " si il recomanda si celor prezenti la conferinta, dar neimportant. Probabil comandantul si scundul lui secund faceau audienta la posturile de stiri diluand licoarea lui Bachus cu apa minerala de izvor si lasand printre buze sa scape mireasma de tabac se amuzau pe seama celebrelor si clasicelor ritmuri de scandat lozinci.

Firul evenimentelor e epic. Lumea se aduna, protesteaza, scandeaza, se imping un pic pana la un moment dat cand cineva decide ca e timpul sa mearga acasa. Atunci incepe goana. Jandarmii aleaga sa disperseze multimea, prind oamenii inofensivi, ii mai si lovesc, ii mai si bruscheaza si ii baga in duba. De ce ii prind pe cei relativ inofensivi? Probabil sunt usor de prins si nu opun prea multa rezistenta...Sunt convins ca au prins si indivizi care au incitat la violenta si au distrus bunuri publice , care merita sa fie bruscati pentru a coopera, dar cei inofensivi?

Stingerea s-a dat cam pe la ora 12. De ce la ora 12? De ce nu la ora 5 AM cand probaibil erau foarte putini protestari ramasi, de oboseala si frig multi plecau...Sa fi fost ora de culcare pentru vreun comandant suprem, obosit dupa atatea ore de urmarit la TV, a hotarat ca e timpul pentru somnul de odihna?

Am ramas surprins de spontaneitate, de adunarea destul de masiva a oamenilor pentru ceva neprogramat. Televiziunile de stiri, RTV, RealitateaTV si A3 au fost in extaz banuiesc cu audiente record. Toti se agitau ca protestatarii s-au inteles prin intermediul retelelor de socializare sa se adune. In alti ani cand foloseau messengerul si mailul nu se agita nimeni, dar odata si odata cineva trebuie sa creeze o legislatie si pentru internet.

Astazi se aduna iar, sau cel putin asa au promis multi protestari.

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare