NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Seagate si Western Digital ne imping in cloud computing
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-12-21 12:59

Anul acesta amebele companii au facut achizitii. Seagate a cumparat divizia de hdd-uri a Samsung, iar Western Digital a cumparat Hitachi Global Storage. Cele doua companii au anuntat reducerea garantiilor. Acest lucru poate insemna o scadere a calitatii produselor sau poate doar o strategie de reducere a costurior operationale, asa cum declara.


Desi, tot mai multi utilizatori sunt nemultumiti de produsele celor doua companii. Seagate si Western Digital imping oarecum piata catre cloud computing. Pentru producatori aceasta schimbare catre stocare online nu va fi un proces dureros din punct de vedere financiar. Centrele de date care vor stoca informatiile utilizatorilor contin enorm de multe hard disk-uri si nu sunt modelele ieftine, poate chiar mai multe hard disk-uri per utilizator. Avantaj producatori.

Pe masura ce utilizatorii nu se mai pot baza pe hardisk-urile proprii, dupa ce vor pierde date importante odata cu defectarea frecventa a acestora, cu siguranta vor cauta alternative pentru pastrarea in siguranta a informatiilor. Aici intervine cloud computing-ul si companiile care vor oferi astfel de servicii contra cost. Plus, din punct de vedere al accesului la informatii in cloud, comparat cu accesul la informatiile stocate in propriul calculator, acestea vor fi mult mai usor accesible unor terte parti, cu sau fara voia proprietarului. Avantajul marilor companii/guverne, care pot monetiza informatiile, fie prin insusire, prin aplicarea de amenzi celor care detin ilegal materiale cu copyright, etc...


E un viitor predictibil. Dispozitivele mobile sunt tot mai raspandite, interconectivitatea e mai mare ca oricand si in continua crestere. Retele sociale sunt tot mai utilizate. Informatiile despre tine, despre munca ta, munca ta efectiva, toate vor fi stocate pe servere externe.


Tag-uri Technorati: , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare