NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Extensii Chrome pentru developeri
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-12-19 10:00

Browserele moderne permit extinderea functionalitatilor de baza utilizand diverse extensii. Pentru ca in urma cu ceva timp eram mare utilizator de Firefox, am facut o lista cu extensiile pe care le foloseam...inca mai folosesc cateva.

Acum folosesc intens Google Chrome, care are enorm de multe extensii. Pentru ca umblu prin codul HTML si CSS atunci cand lucrez pe diverse layout-uri, extensiile iti simplifica viata.

SpeedTracer - utila pentru aflare vitezelor de incarcare a elementelor din pagini.

Pendule - o extensie FOARTE utila. Poti face o groaza de chestii. Te joci cu CSS, cu formulare, cu rezolutia, poti masura dimensiunile elementelor, poti prelua culori, etc.

ResolutionTest - ideala pentru a face resize la browser si a vedea cum arata pagina pe o alta rezolutie...asta ca sa nu mai schimbi monitoare :D. Desi aceasta functionalitate a fost integrata in Pendule, inca o mai folosesc pentru ca imi tine resolutiile la 2 clickuri distanta.

Firebug Lite este versiunea pentru Chrome a celebrei extensii de developer din Firefox. Desi Chrome are built-in debugging, e utila si Firebug cateodata.

Screen Capture - este extensie oficiala Google pentru a face capturi ale paginilor. Poti captura regiuni ale paginilor, a ecranului, partea vizibila a paginii sau toata pagina. O alta extensie utila pentru capturi este LightShot - mi-a fost utila in perioada de tranzitie de la Firefox la Chrome, deoarece o foloseam in Firefox. Are si versiune desktop.

What Font foarte utila pentru a vedea ce fonturi sunt folosite in paginile web.

Chrome Sniffer utila pentru a afla despre diverse scripturi utilizate in paginile web.


Tag-uri Technorati:

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare