NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Microsoft va lansa o retea sociala
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-11-16 20:54

In luna iulie, Microsoft a ‘scapat’ pe net un proiect intern. Proiectul se numeste Socl, si dupa cum mentionam atunci, Microsoft va intra pe zona social network. Oarecum de asteptat sa isi dezvolte o retea sociala tinand cont de dimensiunile companiei Microsoft si de raspandirea retelelor de socializare.


Site-ul verge.com a publicat un articol cu capturi din reteaua secreta a celor de la Microsoft.

Din capturi reseie o asemanare izbitoare cu Facebook si Google+. Designul e similar, dar conceptul si functionalitatile principale sunt asemanatoare. Microsoft sunt sigur ca lucreaza intens si vor interconecta multe produse, urmand modelul Apple si Google. Poate chiar Windows 8, distributie unificata pe dispozitive mobile si desktop, vor lansa si reteaua sociala. Cu achizitia Skype, Microsoft a aratat ca este interesat de comunicare si socializare....


De aici stau si ma intreb, oare cate retele sociale vor mai aparea? Cum va fi distributia userilor pe retele, deocamdata Facebook a reusit sa multumeasca cei mai multi utilizatori, cu 800 de milioane de utilizatori world wide. Fiecare utilizator va avea conturi in retele diferite? Va ramane doar pe o retea? Asta ma face sa ma gandesc la un protocol de comunicare intre retele de socializare , avand ca functii de baza adaugarea de prieteni, chat, share, comentarii, care sa permita comunicarea intre relete diferite fara a fi nevoie sa ai cont. Precum emailul.....Libertatea de alegerea ar fi mai mare, fiecare user sa poate sa isi aleaga o retea de socializare in functie de propriile nevoi, nu in functie de ce retele folosesc cei din jur. Bineinteles aplicatiile pot functiona pe orice retea, pe masura ce HTML5 este tot mai avansat, aplicatiile web devin tot mai complexe si mai independente.

Nu se cunosc date referitoare la o eventuala lansare sau orice fel de data publica.

Iata cateva capturi cu reteaua Microsoft:


Tag-uri Technorati: , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare