NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Carte: Noua amenintare mondiala - James Dunnigan
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-11-14 17:50

Razboiul informational antic a intrat intr-o noua era puternica, o era a vitezei informatiei, o era a razboiului cybernetic.


Tehnologia a urcat la un nivel avansat, s-a raspandit la nivel global. Retele interconectate formeaza internetul care faciliteaza comunicarea intre diferite parti ale globului. Accesul la informatii confidentiale prin incalcarea masurilor de securitate se face in secret, fara acceptul partilor implicate, dar utilizandu-le dispozitivele de calcul.


James F. Dunnigan este un apreciat analist militar si autor al cartii “Noua amenintare mondiala: cyber-terorismul” (The Next War Zone: Confronting the Global Threat of Cyberterrorism). Prezinta o altfel de vedere a unor razboaie marcante asupra istoriei mondiale, punand accentul pe informatie si puterea acesteia,facand un paralelism intre razboailor antice si cele moderne. Prezinta istoria si evolutiei internetului si organismele implicate de-a lungul timpului in dezvoltarea lui, dar si impactul agentiilor guvernamentale si militare. Tehnici si tactici utilizate de hackeri white&black hat, partile pozitive si negative ale fiecarui tip de hacking.

Noul tip de razboi nu necesita lupta fizica intre 2 armate, lupta se duce in spatele monitoarelo. Printre daunele colaterale provocate de astfel de lupte intre tari numara si civili, precum in razboiul clasic, doar ca, in cazul razboiului cybernetic campul de lupta este egal cu dimensiunea internetului si practic, noi, utilizatorii de rand, indiferent in ce colt al lumii, putem cadea victime colaterale in razboiul altora....Fara sa stim, fara sa ne dam seama, suntem participanti intr-un razboi cybernetic....
Tag-uri Technorati: , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare