NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Windows XP are 10 ani
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-10-27 20:37
Acest sistem de operare a reusit sa reziste un deceniu. Este cel mai longeviv sistem de operare creat pana acum. Mult laudat ani la randul, acum a ajuns sa fie criticat si aratat cu degetul ca fiind rau pentru utilizator. De ce se intampla asta, care e explicatia pentru succesul XP?

Windows XP a fost un produs reusit. Stabil si relativ sigur, cu o interfata schimbata mult fata de predecesorul sau, Windows 2000. A fost si o perioada in care sistemele PC au devenit mai accesibile si au crescut numarul de vanzari. Windows XP a profitat de atuurile sale si de extindere pietei, plus tehnologiile de conectare la intenet au evoluat , s-au diminuat costurile, toti acesti factori au conlucrat pentru ca toata industria sa progreseze. Acum, la 10 ani de la lansare, Windows XP este blamat in loc sa fie sarbatorit. Este acelasi sistem de operare, nu s-a schimbat nimic in constructia lui... Au fost 3 service-pack-uri majore care au venit cu completari si plombari ale deficientelor descoperite in acesti 10 ani. Vechimea lui este cea ii strica reputatia, pentru ca sistemele de operare au evoluat, dezvoltarea XP-ului a fost incetinita si va fi oprita in 2014 ( adica nu se vor mai oferi update-uri) fapt ce nu mai face acest sistem de operare sigur...si Internet Explorer 6 , care este un browser foarte prost.

Windows Vista, urmasul XP, a fost lansat in 2007, dupa multe amanari. Cu toate amanarile si indelungul timp de dezvoltare , Windows Vista a fost un esec. A fost plin de probleme, la scurt timp de la lansare a fost lansat primul SP, multi utilizatori de XP au ramas la XP dupa ce au vazut VISTA. IE 7 si IE8 nu au stralucit la fel de mult pe cat s-a asteptat..

Windows 7, urmasul Vista, este un succes. Un sistem de operare bun, stabil, rapid si sigur. In 2 ani a beneficiat de un service pack. IE9 e altfel fata de versiunile anterioare, mult mai bun, mult mai rapid, mult mai puternic. Dar tot IE .....

Windows 8 este sistemul de operare in curs de dezvoltare al MS. Se zvoneste ca va fi lansat in a 2-a jumatate a anului viitor si va fi comercializat in paralel cu Windows 7.

Desi acum exista o alternativa buna, respectiv Windows 7, utilizatorii de XP nu migreaza. Un motiv sunt banii. Chiar si upgradeul e cam costisitor. Cei care inca utilizeaza XP sunt multumiti de el si nu vad nevoia de a-l schimba, mai ales cand schimbarea lui implica niste costuri destul de mari.

Daca Microsoft ar face un discount semnificativ pentru upgrade de la Windows XP la Windows 7, sau poate chiar la Windows 8 cand va fi disponibil, sunt convins ca vor avea mai mult de castigat....

Tag-uri Technorati: , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare