NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Facebook se reinventeaza
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-09-24 17:23
Joi a avut loc conferinta f8 in San Francisco. Este conferinta anuala a Facebook unde sunt prezentate cele mai noi proiecte si directia de evolutie a tot ce tine de reteaua sociala.
Anul acesta conferinta a fost mult asteptata, circulau de ceva vreme zvonuri cum ca vor fi ceva schimbari in Facebook. In ultimele luni s-au tot produs mici schimbari. Odata cu lansarea Google+, Google a devenit un jucator serios in zona retelelor sociale. Google+ este considerata singura retea sociala care are sanse sa se lupte cu Facebook si chiar sa o detroneze. Multe opinii sustin ca Google+ va ingropa Facebook.
Google+ este o retea tanara, doar 3 luni de viata printre testeri si cateva zile de beta public. Sunt multe pe care trebuie sa le recupereze, mai ales pe zona de aplicatii si API disponibil penru developeri. Dar e pe drumul cel bun. Deasemenea inca brand-urile nu au pagini dedicate. In situatia data, acum cateva saptamani, Google avea mari sanse sa iasa invingator. Dar Facebook nu a dormit de loc si a lucrat intens, iar noile schimbari sunt convins ca vor reatrage atentia userilor si vor ramane in continuare pe Facebook.

Saptamana trecuta Facebook a lansat butonul Subscribe si optiuni pentru liste, plus cateva imbunatatiri ale modului de distribuire de continut. Toate adaugarile de functionalitati au incarcat interfata, facand-o obositoare. Dar nu pentru mult timp....pentru ca au lansat Ticker - chestia aia realtime de afiseaza activitatile in partea dreapta sus, si un redesign mai aerisit, un stream mai curat doar cu postari importante, fara notificari de comentarii, aplicatii si alte zgomote. Dar la conferinta f8 a fost prezentata viitorul Facebook, regandit, cu design nou, noi aplicatii.

Totul se invarte in jurul povestilor. Oamenilor le place sa povesteasca. Si mai ales sa isi ordoneze povestile pe o axa a
timpului. Facebook a prezentat TIMELINE, noul mod de vizualizare a postarilor pe Facebook. Au fost prezentate noile aplicatii, ce vor interactiona cu Ticker, evitand crearea de zgomot pe Wall. Userii vor putea asculta muzica impreuna, vor putea viziona fisiere video impreuna. Facebook a colaborat cu cele mai importate companii din domeniile: muzica, video, film, jocuri, mass-media pentru a crea o noua generatii de aplicatii pentru nou OpenGraph.

Am vazut o parte din prezentarea lui Mark Zuckerberg si am ramas impresionat de ceea ce au creat. Recunosc ca nu ma asteptatam sa regandeasca atat reteaua. Ma asteptam sa schimbe interfata, dar nu si modul de interactionare. Noile modificari vor fi lansate treptat in urmatoarele saptamani.Un mic preview al viitorului facebook timeline poate fi testat aici

Tag-uri Technorati: ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare