NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Update automat
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-09-11 10:48

Beneficiile update-urilor automate sunt evidente. Scapi de instalari, scapi de căutari după versiuni noi. Tot timpul ai ultima versiune, cele mai noi funcții, cel mai stabil software. Mai ales pentru cei foarte ocupați sau pentru cei cu cunoștinte tehnice mai reduse e util.

Dar, care sunt dezavantajezele? Poate nu ești mulțumit de stabilitatea noii versiuni, poate prin update se renunță la anumite funcții care iți erau utile, poate nu ai nevoie de ceva mai nou.

Sunt multe programe care fac update automat, dau exemplu pe cel care il utilizez cel mai mult: Google Chrome. Browserul iși face automat update ( s-a întamplat să nu vrea și să fac manual ), extensiile sunt updatate automat. ChromeOS la fel funcționează.

Acesta să fie începutul pentru împingerea utilizatorilor către cloud computing ? Avantaje există clar, sunt promovate peste tot, dar despre dezavantaje câtă lume vorbește?

Se va întampla la un moment dat și migrarea către cloud computing , iar ceea ce face Google cu ChromeOS va fi tot mai intens utilizat. Google spune că acesta este viitorul, livrarea de computing ca serviciu, astfel încăt să nu mai existe dependeța de un dispozitiv, programele și fișierele să poată fi accesate oricând de pe orice dispozitiv. Evident conectat la internet. Dar se poate și fără prin aplicații ce lucrează offline și sincronizează atunci cănd apare conexiunea la internet (vezi Offline Mail pentru Chrome).

Apple s-a aliniat recent la tendința cloud computing și datele pot fi sincronizate între mai multe dispozitive Apple. Micrososft are în portofoliu serviciu de cloud computing, pregateste lansare Windows 8 , o versiune destinată PC-urilor, smartphone-
urilor și tabletelor, fapt ce va facilita conectarea și sincronizarea dispozitivelor ce au Windows8.

Viitorul este scris, dar chiar trebuie să ne mutăm în cloud?


Tag-uri Technorati: , , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare