NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Internetul la 20 de ani
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-08-07 07:59
Internetul are o istorie oare cum mai lunga, dar doar 20 de ani impliniți pe 6 august. Și dacă vă zic că de la ruși ni se trage?...povestea lungă pe scurt:

În 1958 URSS lansează satelitul Sputnik. SUA reacționează și înfiintează (D)ARPA, o agenție menită să mențină avansul tehnologic al Statelor Unite față de restul lumii. Această agenție a început să cerceteze cum pot fi interconectate calculatoare și comandate de la distanță. Au reușit să pună bazele protocolui ce stă la baza internetului, TCP/IP, au existat rețelele militare, univesitare, iar la un moment dat au devenit disponibile tuturor: rețeaua și protocolul, spercificațiile au ajuns publice pe 6 august 1991.

La 20 de ani după această întamplare lucrurile sunt foarte departe de ceea ce era atunci. Internetul a evoluat enorm, a ajuns un canal multimedia utilizat de peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global. DIverse tehnologii au apărut, diverse tehnologii au evoluat, locuri de muncă noi, nomenclatorul de funcții a primit noi denumiri în listele sale, societatea și oamenii s-au schimbat mult datorită internetului.

Internetul a ajuns sa fie un mediu de raspândire a războaielor, războaie cibernetice, unde informația domină și căștigă. În prezent tot mai multe dispozitive de comandă comunică prin internet, iar puterea o are cel care reușește să obțină controlul. Internetul a devenit o unealtă foarte puternică din multe puncte de vedere.

O altă viziune, o vedere asupra internetului în societate, o viziunea asupra puterii dar și a cenzurii de care utilizatorii au parte:Tag-uri Technorati:

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare