NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Toti vor sa fie Social
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-07-18 07:10
Facebook, Twitter, Google, Microsoft....sunt mari companii ce depun eforturi să îşi menţină prezenţa în viaţa utilizatorilor. Facebook, reţeaua de socializare, în care socializează peste 700 de milioane de oameni, mai mulţi ca niciodată, a cam ajuns la saturaţie. Incepe încet încet să işi piardă farmecul, după atâţia ani...cel puţin aşa văd eu lucrurile. Ar avea nevoie de un facelift, de o îmbunătăţire a funcţiilor. Group chat şi Video call sunt cam praf în ochi, nu le-au inventat ei, şi alţii le utilizau de mult în browser.
Twitter are şi el rolul şi scopul lui, şi e în creştere. În schimb Google a dat câteva rateuri pe zona de social, dar a revenit în joc şi e pe Plus.....de data asta are şanse mari să joace la aceeaşi masă cu Facebook şi poate chiar să câştige.
Google avea un serviciu ce permitea căutare real-time ce returna rezultate de pe Twitter şi alte câteva reţele. Întelegerea cu Twitter a fost făcută în 2009, iar la 1 iulie a expirat. Google nu a mai reînoit oferta, probabil că nu vroia să mai bage bani în contul Twitter, Google+ s-a lansat, şi acum vor avea de unde să aducă rezultate real-time. E interesant faptul că Google nu a continuat deal-ul şi a preferat să închidă serviciul, temporar după spusele lor, până la integrarea cu Google+. Twitter în schimb sare în barca Microsoft, şi va ajunge pe Bing. Se pare că râvnesc mult integrarea în motoare de căutare mari, şi probabil regretă întreruperea contractului cu Google. Sunt curios să vad dacă vor raporta scăderi de trafic.


Cu Twitter în barcă, Microsoft se orientează către social search. Legătura apropiată dintre Microsoft şi Facebook, acum şi cu Twitter-ul, a dat naştere unui proiect, de care se pare că s-a aflat din surse neoficiale, nefiind anunţat de Microsoft, denumit Tulalip, şi îşi avea reşedinţa pe domeniul socl.com (mergea, acum te întâmpină un mesaj Microsoft)

Skype este în curtea Microsoft, întegrat în Facebook. Se pare că toţi se aliază să devină competitivi cu Google. Sau le e frică să nu fie înlăturaţi.

Facebook, Microsoft +Skype, Twitter au servicii pe care le are şi Google: social network, search, mail, chat, video chat, documente, sisteme de operare, navigator web..etc... Google le are cam pe toate, restul trebuie să facă alianţe pentru a avea, dezvoltarea de la zero e lungă şi costisitoare. Nici Google nu a făcut chiar tot de la zero, a făcut în timp achiziţii, le-a crescut, le-a rebranduit, a investit ăn dezvoltare, şi s-a dezvoltat.


Miza jocurilor? Banii.....

Apropo, de Yahoo mai ştiţi ceva?

Tag-uri Technorati: , , , ,

Comentarii

  1. Iulian Andrei

    Microsoft se agata de Facebook, Bing, Twitter si Yahoo ca de colacul de salvare, dar pana la urma o sa se scufunde, stiti si voi asta, este o amanare a inevitabilului :)

  2. razvann

    evident ca se agata de tot ce poate. nu au timp sa investeasca in dezvoltare, pentru ca altii vor fi cu mult mai departe intotdeauna decat ei...si atunci se aliaza cu cine pot. inca mai au cu windowsul succes, dar n-ar fi exclus , google chrome os sa le ia fata....


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare