NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Impresii despre Google Plus
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-07-11 08:00
Primul lucru care m-a impresionat a fost aspectul. Simplu curat, intuitiv şi design bine gândit. Am rămas placut surprins să constat că butoanele merg singure...majoritatatea. Adică, pui mouseul pe el şi nu trebuie să dai click, în fracţiune de secundă apare opţiunea.Descriere

Circles - sunt grupuri de persoane pe care le adaugi. Ca nişte liste, dar sunt afişate persoanele într-un cerc. Are câteva prestabilite: prieteni, familie, cunoştinţe şi persoane pe care vrei să le urmăreşti. Pot să iţi creezi alte cercuri, acestea nu sunt vizibile nimănui. E interesant că pentru a adăuga o persoană nu e nevoie de acceptul ei. Cealaltă persoană nu e nevoită să te aibe în cercuri. Mi se pare oarecum ciudat, să aibă acces oricine la informaţiile tale. Dar aici intră în scenă opţiunile de confidenţialitate despre care voi vorbi mai încolo. Iniţial aveam aceleaşi recomandări, dar după două zile persoanele recomandate a-mi fi cunoscute s-au actualizat.

Stream-ul este fluxul de informaţii partajate de prieteni. Fluxul poate fi sortat după cercuri, putând asfel vizualiza doar informaţiile de la un cerc de prieteni. Deasemea pot fi vizualizate postările, separat, ale persoanelor care te-au adăugat în cercuri, dar tu nu le-ai adăugat în cercurile tale.

Sparks, sunt interese, domenii de interes mai exact, pe care le stabileşti şi Google iţi recomandă indormaţii despre domeniile alese. Sunt interese private, nu pot fi vizualizate de altcineva decât de proprietarul contului.

Setările de confidenţialitate sunt simplu de inteles şi la obiect. Poţi să stabileşti ce orice e public, pentru cine, şi ce e privat. Poţi face postări vizibile de un anumit cerc, de anumite persoane, sau pentru oricine, deasemenea , pozele pot fi partajate catre anumite cercuri, sau public. Aici e farmecul, pentru că e foarte uşor atunci când publici ceva, să alegi de cine va fi văzut.

Chat-ul poate fi activat doar pentru anumite cercuri, suporta modul invizibil, convorbiri audio-video, este precum cel din Gmail.

Hangout este funcţia ce permite video conferinţă cu maxim 10 persoane.

Chatul şi Hangout-ul nu am apucat să le testez. Am observat că există setare pentru transmiterea imaginii video la calitate mare.

Google Plus poate fi legat de Picasa pentru încărcarea pozelor, zvonuri circulă cum că Picasa va fi redenumit şi integrat cu restul serviciilor Google sub denumire şi design.

Se simte că este încă în stadiu beta. E funcţional, mici retuşuri de făcut ... am auzit un zvon cum că spre sfârşitul lunii va fi lansat public. Nu e oficial încă.

Nu am realizat preview video, vă arat unul făcut de altcineva:Deja au început agenţiile să culeagă roadele agitaţiei deja create în jurul Google Plus şi au realizat campanii. Este cazul PH Creative din Istrael, care au făcut o campanie cu invitaţii Google plus, campanie ce le-a adus un awarness semnificativ . Evident la ei în ţară mai ales, dar e interesant modul de abordare al potenţialului Google + beta.
Momentan Google Plus duce lipsa de facilităţi pentru Companii, dar nu va rămâne fără. Acestea vor veni, posibil, spre sfârşitul anului, după cum spune Oestlien de la Google:Oare va avea şi plugin-uri de încorporat în site-uri, gen autentificare sau discuţii...Rămâne de văzut. Google a făcut treabă bună. Un design plăcut, uşor, parcă toate merg de la sine, animaţiile sunt inteligent alese.

Numai de bine despre Google Plus. Imi place. Aştept versiunea finală şi eventuale noi funcţionalităţi.....Tag-uri Technorati: ,

Comentarii

 1. tuclouds

  Deocamdata am prea putini prieteni in Google + ca sa ma mut pe el. O sa folosesc tot Facebook-ul o perioada pana ne strangem mai multi

 2. Iulian Andrei

  Stai sa vezi cand o sa intre Google Brands ce batalie o sa fie.
  De asemenea vad ca inca nu au bagat Captcha, pe Facebook deja numai nervi imi fac de la orice click.. captcha...
  Daca o sa bage captcha din acela scarbos cum este la deschidere de cont pe G-Mail cred ca.. s-a terminat cu shmecheria

 3. razvann

  ...stii ca unde sunt masele, sunt si hackerii...unde sunt masele ..sunt si prosti care pun botul la orice link...si acolo vor fi si scam-urile si virusii si toate prostiile astea...asa ca e normal sa fie masuri extra suplimentare de securitate cand ai de-a face cu toti ...necuratii.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare