NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Google se pregateşte de atac
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-07-01 21:12
...acum două zile povesteam despre reţeaua socială Google Plus. Remarcam faptul că interfeţele Google au suferit modificări.Să le luăm pe rând.

.Interfaţa de căutare are un logo mai mic, meniul secundar a fost mutat in partea de jos, înainte se afla imediat sub căsuţa de căutare, meniu principal superior şi-a scimbat culoarea, din albăstrui în negru. Meniul lateral a suferit modificări de culori. Arată bine, mai aerisit mai curat. In pagina cu rezultate logoul şi casuţa de căutare sunt pe fundal diferit faţa de rezultate. Concept ce se menţine şi în alte servicii..Interfaţa Gmail a fost redesenată utilizând aceeaşi paletă de culori şi butoane. Pentru vizualizarea noii interfeţe Gmail, în setări, la teme grafice, se gasesc printre ultimele două noi titluri: Preview (dense) şi Preview. Se alege una din ele.


Interfaţa Google Calendar a fost redesenată în acelaşi stil şi implementată tuturor.

Interfaţa Google Analitycs are un design similar, cu un accent pe o nuanţă orange. Este un design în versiune beta, poate fi activat din opţiunea din dreapta sus.

...era să uit. Feedburner are de ceva vreme o altă interfaţă. Cam ciudată mi se pare, faţă de vechea, nu prea seamănă cu designurile noi, probabil, pentru serviciile Adsense, Adwords, Webmasters, Feedburner ...vor opta pentru un design uşor diferit pentru a diferenţia serviciile pentru useri obişnuţi de cele destinate webmasterilor.
Probabil urmează Google Reader, Google Docs ...

Mişcările masive ale Google din ultima vreme denotă planuri serioase pentru ameninţarea concurenţei şi detaşarea în calitate de lider incontestabil al internetului faţă de competitori pe diverse domenii.
Lansare Chromebook , plata cu telefonul mobil, opţiuni de căutare cu comandă vocală sau după o imagine, butonul +1, reţeaua socială Google Plus, cautare reţete culinare în engleză, redesignul menţionat mai sus la care mai adaug redesign Google Maps, un update al Street View, redesign lumea in 3D (probabil mai sunt...dar imi scapă)....toate s-au întamplat în cele 6 luni scurse din acest an. Mai adaug dezvoltarea intensă a sistemului Android, ChromeOS, browserul Chrome cu HTML5 şi CSS3 implementate şi promovate intens. Am observat mici modificări şi în YouTube, au transformat linkul cu numele userului din link către profil în buton ce afisează un meniu şi o listă cu playlisturi, plus posibilitatea vizualizării videoclipurilor pe home page sortat după subscripţie, recomandare sau toate activităţile. Mai mult ca sigur că YouTube va beneficia de un redesign pentru alinierea cu toate celelalte servicii Google.

Toată această mişcare de forţe, redesignuri, lansări, update-uri majore........ vouă ce vă spun?

Tag-uri Technorati: , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

  1. Iulian Andrei

    M-au atacat cu reclame in mail, in partea dreapta a paginii cu mailuri este plin de reclame, trebuie sa le suport o gramada de reclama in campul vizual!

  2. razvann

    M-au atacat cu reclame in mail, in partea dreapta a paginii cu mailuri este plin de reclame, trebuie sa le suport o gramada de reclama in campul vizual!
    exista remediu: se numeste extensie/addon


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare