NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Google Plus Social Network
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-06-29 11:50
.Google nu se lasă, se ambiţionează să aibă succes acolo unde a arătat că nu are 'noroc' să devină lider: pe zona de reţele sociale. Eşecul Google Buzz, lansat anul trecut....a trecut repede. Google Wave o platformă ce se anunţa promiţătoare, ce reuşea să adune email, chat, docs, etc.. la un loc...nu a avut succes la public. S-a cam renunţat la valuri...dar tehnologia a ramas să fie încorporată unde i se găsea utilitate.

.Google se pregăteste să lanseze public noua reţea socială proprie cu care speră să se impună pe piaţă şi să mai taie din avântul Facebook, lider incontestabil pe piaţă cu aproximativ 700 milioane utilizatori world-wide.
.Google+ este nume ales. Poate şi datorită succesului butonului +1 sau poate pentru a nu crea prea multă confuzie cu prea multe denumiri. Regionalizare e deja realizată, aşa cum Google ne-a obişnuit să aibă servicii în limbile native ale fiecăror ţări în care este prezent. Bineînteles că româna arată naşpa..sau cel puţin mie aşa mi se pare.
.Poate fi vizualizată o prezentare demo pentru a vedea ce featuring-uri va avea noul serviciu. Momentan se află în versiunea beta, proaspăt lansată.

.Interfaţa este interesantă, curată şi intuitivă. Astăzi am constatat că au modificat bara meniu din partea superioară a paginii de căutare, mai exact au schimbat culoarea albastruie cu una neagră. Mi se pare cam ciudată, textul devenind ilizibil pe monitoare cu luminozitatea scazută sau în momentul în care lumina ambientală este foarte puternică. Deasemenea meniul de căutare a fost modificat. Un aspect care îmi place, aspect mai curat, mai aerisit..Unul din plus-urile noi reţele pare a fi posibilitatea de a realiza video chat cu maxim 10 participanţi, evindent chat-ul clasic nu poate lipsi. E un plus faţă de Facebook care nu are suport pentru audio-video chat. Feature importat de la Google Talk.

.Una peste alta, reţeaua arată bine, se afla în versiune beta, probabil în următoarele 3-6 luni va veni în versiune finală disponibilă world-wide. Rămâne de văzut ce succes va avea, şi câţi utlizatori işi vor crea profiluri în noua reţea. Sper să nu facă acceaşi greseală ca şi cea cu Buzz şi să activeze reţeaua pentru toţi utilizatorii gmail, aceştia fiin neviţi să aştepte apariţia opţiunii de disable pentru a putea renunţa.

.Prezentări video alea serviciului şi ale opţiunlor oferite de acesta:

Quick look


(Friend) CirclesSparks


HangoutsInstant upload


Huddleupdate: Cnet Review


Tag-uri Technorati: , , , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare