NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Reorganizare administrativa
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-06-08 21:50
....încă o reformă marca TB. Părţi bune şi parţi rele are această reorganizare, numai de căştigat pentru instituţii. Printre părţile bune se numără reducerea costurilor legate de întreţinerea imobilelor ce adăpostesc instituţiille judeţene actuale, clădiri ce vor fi probabil închiriate sau vândute. Reducerea costurilor cu personalul, care în urma reorganizarii va fi dat afară din sistem ( pe hârtie, cu pile, se înfiinţează ceva posturi-da nu ştiţi de la mine-de tăiat frunză şi aia o să i-a bani în continuare, dacă nu somaj...tot de la stat.) . Sună bine viitorul nu? Economii la buget....
Dezavantaje: absolut FIECARE CETAŢEAN trebuie să işi miste fundul la SPCLEP...sau cum s-o evidenţa populaţiei pentru a se fotografia în acest an pre-electoral. Eliberarea carte de identitate , cartea (neutilizata) de alegător...şi orice alte acte oficiale cu adresa pe ele. Statul evident va încasa prin funcţionarii plictisiti şi sictiriţi taxele aferente oricărui nou document eliberat. Şi după aia vă luaţi şi o înjurătură de la funcţionarul care a fost întrerupt de la cafea/manichiură/bârfe/sau alte acţivităţi neprevăzute ca atribuţii în contract, dar petrecute în timpul regulamentar de 8 ore de plictiseală.
Un alt dezavantaj este reamplasarea reşedinţelor noilor regiuni. Această reamplasare va mări distanţele pentru cetăţean, care va trebui să piardă şi mai mult timp pentru a ajunge la un funcţinar nevinovat ca lucrează la stat cu ajutorul pilei nemetalice, şi abia apoi după căteva ceasuri de drum , obosit probabil, să dea piept cu birocraţia tipic românească.

Eu nu doresc să plătesc pentru servicii nesolicitate. Reînoirea cărţii de identitate se face periodic, sau la cerere în caz de furt/pierdere/schimbare adresă/ schimbare nume . Dacă statul are în cap pitici flocoşi şi creţi să işi asume responsabilitatea până la capatul organului erect. Să plătească din banii partidelor care iau decizii imbecile. Doar cetăţenii au obligaţii iar statul are doar drepturi. Sau cel puţin aşa e la noi.

Una peste alta clasa politica isi arata capacitatea cu chelia la vedere. O sa vedem mai încolo, când banii împrumutaţi vor trebui returnaţi. Când actualii vor pleca, şi cei ce vor veni se vor spala pe mâini, vor arunca cadavrul felinei pe parcela precedenţilor, iar cetăţeanul cinstit îşi plăteşte cuviincios păcatul onestităţii luând de la gură firmitura de pâine pentru a o da conducătorilor săraci cu nenumăratele firme de administrat.

Să ne fie sclavia uşoară. Sper ca va veni odată şi ziua de payback.

Tag-uri Technorati: , , , , ,

Comentarii

  1. Stroe

    Ma amuza argumentul invocat de Emil Boc privind necesitatea de a schimba o organizare administrativa de tip comunist. aceasta organizare dateaza insa de pe vremea lui Carol I, bineinteles cu unele diferente insignifiante. este o organizare care a functionat foarte bine si care trebuie mentinuta. bineinteles ca este loc de imbunatatiri si tocmai asta ar trebui sa fie preocuparea guvernului. celalalt argument legat de distrugerea retelelor clientelare mi se pare de-a dreptul hilar. sa arunci in haos administrativ o tara pentru a distruge un flagel care poate fi eradicat prin alte resorturi, mai ales prin vointa politica, este un plan care ne pune serios pe ganduri cu privire la capacitatea de a conduce aceasta tara a actualei guvernari.

  2. LucaS

    Sunt convins ca aceasta modificare este gandita cu un scop electoral. Mai exact, pentru ca centrul, actuala putere, ca sa controleze teritoriul mult mai bine la alegerile viitoare. Data fiind popularitatea lor in prezent, aceasta ramasese cam singura solutie. Haosul care se va crea odata cu toate aceste schimbari de anvergura nu poate decat sa le serveasca in acest scop. de ce nu au taiat radacinile birocratiei si ale clientelei de mai inainte, in cei aproape cinci ani de cand suntem membri UE?


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zileTermeni si Conditii de Utilizare