NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Microsoft cumpara Skype
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-05-10 20:23
Circula zvonul că Facebook sau Google ar putea face această achiziţie, dar Microsoft le-a luat-o înainte şi a anunţat achiziţia Skype pentru suma de 8,5 mld $ (sursă).
Skype este clientul utilizat mai ales pentru apeluri audio-video, având o reputaţie bună datorită calităţii superioare a apelurilor, în comparatie cu Yahoo Messenge şi pentru posibilitatea de a face apeluri PC- telefonie fixa /mobila la tarife decente. Şi-au mai diversificat oferta cu servicii business , access la internet prin intermediul hotspoturilor din portofoliu, etc. plus portabilitate: Windows, Mac, Linux, Android, Symbian, iOS. Totul pentru a oferi servicii de calitate, pentru toţi utilizatorii indiferent de ce sistem de operare foloseste, o strategie foarte bună, dar se pare că nu au avut norocul să ajungă mai cunoscuţi.


O sumă mare, o achiziţie semnificativă, şi va trebui să işi merite banii. Microsoft s-a pus pe treaba în ultima vreme, şi a făcut mişcări oarecum ciudate, cel puţin pentru mine, dar de asteptat pentru a face businessul cât mai profitabil. Microsoft prin achiziţiile pe care le face tinde să să ajungă cel mai sus....probabil duce dorul monopolului pe care l-a avut altă dată.
Noile strategii aplicate le ridică cota de piaţă încet dar sigur. Windows7, Windows Phone 7 au fost mediatizate la lansare, şi sunt în continuare mult lăudate, deja se vorbeste mult despre Windows8 şi nu cred ca întamplator se afla detalii despre el. În ultimii 2 ani, microsoft ,a facut printre altele, următoarele realizări: a semnat parteneriat cu Yahoo, a lansat Windows 7, a lansat Bing, a lansat Windos Phone 7 , a incheiat parteneriat cu Nokia , şi acum achizitionează Skype.

update: în urmă cu o săptămâna, Microsoft a semnat o întelegere cu Volkswagen (sursa). Vor fi dezvoltate tehnologii prin care utilizatorii pot să işi conecteze dispozitivele mobile ce rulează sisteme MS cu computerul de bord al autovehiculului. Încă un motiv să iţi iei smartphone cu WP7 dacă ai VW

Tag-uri Technorati: , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare