NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Marci de renume, marfa de proasta calitate
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-04-15 08:39
Am avut neplacerea de multe ori să constat lipsa calităţii în multe din produsele de marcă. Adică, iei ceva de firmă, e mai scump automat e de calitate, te ţine mai mult timp, mă refer la produsele nealimentare. La produsele alimentare, aşteptările sunt legate mai ales de sănătate. Cumperi alimente mai scumpe, produse de firme cu renume sau tradiţie şi ai pretenţia să fie cat mai sănătoase.
Surpriză, nu e aşa. Nu ce e de firmă şi automat mai scump e de calitate. Am observat mai de mult trendul acesta al firmelor de a produce loturi de calitate mai slabă pentru ţări mai defavorizate precum România. Astfel işi maximizează profiturile, producând mai ieftin şi mai prost dar comercializând produsele la preţuri mari. Coca Cola, Pepsi mi se par sifon colorat, Fanta la fel. Incalţăminte luată de la magazin de firmă, e varză după cateva luni de purtat. Şi pe la electronice se poartă astfel de învârteli. Mariile companii din domeniu au fabrici în diverse colţuri ale lumii. Fiecare fabrica produce pentru anumite pieţe. Evident preţurile sunt la fel, indiferent unde sunt produse, altfel li s-ar da peste cap afacerile, pentru că toată lumea ar aduce de la fabrica cea mai ieftină.
Uite aşa dăm bani mai mulţi pentru ceva de mai proastă calitate. Am ajuns la concluzia că mai bine mă duc şi îmi iau adidaşi de la chinezi, cu banii care ii dau pe o pereche de adidaşi de firmă de la aşa numitele magazine de firmă, îmi iau 3 perechi, modele diferite pentru asortare cu diverse vestimentaţii...şi toate 3 mă ţin mai mult timp decât perechea de firmă.
Între timp am descoperit un magazin de desfacere al unui producator, Marelbo se numeşte. Două perechi de ghete am luat de acolo...sunt curios dacă vor rezista peste următoarea iarnă. Până acum sunt mulţimit de ghete. Să văd ce preţuri au la adidaşi, şi poate o să le testez şi adidaşii.

Evident companiile inventează scuze, cosumatorul crede şi cumpără în continuare.

Tag-uri Technorati: , , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare