NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Spitalele inchise
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-04-07 12:05
.Marile iditiotenii concepute de actualii puliticieni aflati la guvernare nu se opresc. Dupa bataile cu pumnul in piept ca economia duduia la un moment dat, si din populism au votat mariri de salarii pentru voturi, criza nu va lovi rommania,ca salariile si pensiile nu vor scadea, ca nu vor avea loc reduceri de personal , si ca am iesit din recesiune, iesire declarata cu precizia unui ceas elevetian. Inca o mare imbecilitate este aceea de a inchide spitale. Fara nici un studiu de impact, fara nici un fel de masuri de protectie pentru muistul de cetatean care isi plateste ca prostul darile si asteapta ca fraierul niste servicii decente.
Teoretic, ar fi trebuit inchise acele spitale care functioneaza in conditii insalubre, dotate necorespunzator. Desfiintarea acelor spitale presupunea crearea unor spitale mai mari, dotate cu aparatura, care sa deserveasca zone mai mari.
Desfiintarea spitalelor si transformarea lor in aziluri pentru batrani nu cred ca se va realiza. Necesita niste investitii pe care guvernul nu prea are de unde sa ii scoata, conform declaratiilor guvernului, nu prea sunt bani la buget, ca doar asta stiu sa faca, sa se planga de lipsa banilor. Ce se va intampla cu ele? Prevad niste manevre fianciare reeditate. Statul nu va avea bani pentru transformare, dar va avea nevoie in continuare de bani la buget, asa ca, vor aparea buni samariteni, carora li se va face mila de sistem, si vor cumpara pe bani putini aceste actuale foste spitale, cu conditia ca statul sa asigure niste subventii pentru ca viitorii proprietari sa aiba bani de investitii, ca doar fac investitii in interesul public, iar cand vor deschide taraba, evident, de acum spital privat, produsele si serviciile oferite vor avea preturi si tarife foarte ridicate, pentru ca se vor a fi performante si de calitate poate chiar occidentale.Costurile vor fi suportate direct de beneficiar prin plata pe loc (sau poate vor introduce ratele cu buletinul) sau decontate prin casele de sanatate, caz in care bugetul acestor case va fi stors de bani, iar bugetul se umple tot de la contribuabil, care va trebuie sa plateasca mai mult, pentru ca beneficiaza de servicii de o calitate mai ridicata.
Profitul va fi singurul scop al samaritenilor care sunt samariteni doar pentru buzunarul lor...iar pacientul, sursa de venit sigura.
Pana la urma tot sistemul medical e o afacere de zeci de milioane de euro. Atat serviciile medicale cat si produsele farmaceutice sunt surse sigure de profit. Numarul mare al famaciilor, extindere lanturilor de farmacii la nivel national dovedesc profitabilitatea acestor afaceri.
Investitia in preventie pentru protejarea sanatatii e o solutie simpla, educarea in spiritul unei alimentatii sanatoase echilibrate si promovarea unui trai sanatos e deasemenea o solutie simpla. Dar aceste solutii simple nu sunt profitabile pe termen lung. Evident ca se alege calea ce lunga, dureroasa si scumpa pentru cetateni, in locul celei simple si eficiente de protectie si preventie.
Pensiile reduse afecteaza batranii, oricum mor nu mai voteaza, inchiderile spitalelor vor agrava bolile celor suferinzi si vor fi mai multe decese, firmele de pompe funebre trebuie sa traiasca din ceva, oricum cei bolnavi nu mai sunt asa productivi, nu prea mai aduc bani la buget, doar consuma banii din fondul de sanatate, scolile inchise vor asigura urmatoarele generatii de cetateni idioti si prosti si manipulabili, slavi democratici moderni pe plantatie pentru conducatori.
Am vrea si noi sa mergem la Viena sa ne tratam, dar nu sunt bani pentru cei saraci si cinstiti.

Tag-uri Technorati: , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare