NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Fukushima, situatia nucleara e grava
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-04-03 11:19
La 3 saptamani de la cutremurul din Japonia, urmat de tsunami, situatia de la centrala nucleara Fukusima s-a agravat in fiecare zi.
Initial solutia parea simpla: aducerea unui cablu de curent sau a unor pompe care sa repuna in miscare sistemele de racire. Exploziile ce au avut loc la reactoare au avariat cladirile si au creat brese in incintele ce aveau rol de a impiedica radiatiile sa ajunga in atmosfera. Radiatiile au ajuns in atmosfera, norul radioactiv s-a plimbat si deasupra Europei, inclusiv Romaniei, dar mass-media a incercat sa linisteasca cetatenii prin mediatizarea unor spuse ale cercetatorilor francezi si germani.

Japonezii, din dorinta de a evita o catastrofa, au adus masini cu tunuri de apa care sa stropeasca reactoarele pentru a le raci. Solutia a functionat oarecum.Apa aruncata pe reactoare trebuia sa se scurga undeva, ori fiind contaminata, nu prea au unde sa o arunce. Incintele de la subsolul reactoarelor au fost inundate cu apa contaminata, si se pare ca a ajuns si in Oceanul Pacific. Cativa muncitori au ajuns la spital cu arsuri grave pentru ca au calcat in apa radioactiva, costumele de protectie s-au topit si apa le-a ajuns direct pe piele. Recipiente de capacitate mare au fost folosite pentru a depozita apa radioactiva.
Muncitorii de acolo sunt constienti ca vor muri datorita expunerii la radiatii, ca pot dezvolta cancer si alte probleme grave de sanatate. Dar se sacrifica pentru Japonia si nu numai.
Un expert rus a catalogat situatia de la Fukushima ca fiind mult mai grava decat cel din 1986 de la Cernobâl. Atunci a fost avariat un reactor, iar situatia a durat 2 saptamani. La Fukushima sunt 4 reactoare, iar situatia e critica de 3 saptamani.

Se zvoneste ca japonezii se pregatesc sa ingroape reactoarele in sacofage de beton precum a fost ingropat reactorul de la Cernobâl:

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare