NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Razboi
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-03-20 09:24
...de sambata a inceput atacul asupra Libiei. SUA, Marea Britanie si Franta, deocamdata, au lansat atacuri asupra Libiei. Kadhafi a anuntat ca va respecta rezolutia 1973 a Natiunilor Unite. Dar se pare ca nu a respectat-o prin urmare statele mentionate au inceput ofensiva. Rusia si Germania s-au abtinut sa voteze pentru ofensiva, dar au acceptat tacit prin faptul ca nu au votat impotriva atacului. Rusia a anuntat ca regreta desfasurarea de forte, Germania aanuntat ca nu se va implica , dar pune la dispozitie locatia pentru desfasurarea comandamentului de gestiune a atacurilor.

Bravii americani, aparatorii tuturor drepturilor si justitiei, ai tuturor popoarelor, anunta ca nu pot sta cu mainile in sân sa priveasca cum cetatenii libieni nevinovati mor. ....bullshit. Cuvantul cheie e OIL. Benghazi e locul unde rebelii s-au refugiat, dar si locul de unde petrolul pleaca la export. Campurile petrolifere sunt la ceva distanta de Benghazi si au revenit sub controlul lui Kadhafi. Evident ca in alte tari aflate in confict intern sau extern nu au intervenit...pentru ca sunt tari sarace. Acesta nu este sigurul razboi in desfasurare la nivel global. Dar restul nu sunt atat de mult mediatizate. Yemen, Sudan, Chad, Costa de Fildes...sunt doar 4 locuri in care exista conficte in desfasurare, locuri in care civili nevinovati au de suferit. Care e oare, criteriul dupa care se decide interventia militara pentru a interveni in problemele interne ale altor tari? Pana la urma e problema libiei cum isi rezolva probleme, daca poporul va solidariza si uniti fiind il vor inlatura pe Kadhafi, sau rebelii vor suferi infrangerea , e problema lor. Dar problema lor arde occidentul la buzunar. Asa in numele dreptatii, a pacii mondiale si si al sfantului dolar ..let there be war!

Mai mult ca sigur ca vor fi destabilizari ale cotatie petrolului si nu numai.

Kadhafi nu a reusit sa scape de razboi. La un moment dat a anuntat ca va inceta focul, trupele sale nu vor mai ataca Benghazi, il vor incercui si va permite plecarea civilor...evident ca vrea sa ii prinda si sa ii omoare pe rebeli. E clar ca aceia sunt acum dusmanii lui, poate fost parteneri/amici pe care vrea sa puna mana cu orice pret. Precum Sarkozi, care se pare ca ar fi primit bani de la Kadhafi pentru a-si sustine campania electorala, conform spuselor lui Kadhafi. Oricum, prea curand nu cred ca se va termina situatia tensionata din Libia. Americanii cand se baga .....dureaza. Irak si Afganistan, vanatoarea lui Bin Laden..continua...

Tag-uri Technorati: ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare