NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Garantia produselor
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-03-01 05:34
In Romania, ca si alte multe state din lumea asta, exista legi care sa reglementeze diferite lucruri. Doar ca, in aceasta tara minunata, exista multe legi degeaba. Ori nu sunt aplicate, ori sunt interpretate pentru a deservi interese si a creea nedreptate vis-a-vis de egalitatea in fata legii a cetatenilor.

Deoarece traim intr-o societate capitalista, ecomomia asigura mersul treburilor. Economia prespune multe lucruri, printre care si cel mai dominant la noi: consumul. Productia pentru a asigura consumul intern, dar si productia pentru export...cam lasa de dorit.

Eh...in societatea democratica si capitalista, ca cetateni consumatori de bunuri si servicii, avem o serie de drepturi si obigatii. Noi ca si consumatori iar altii ca si furnizori. Cati stiti ce drepturi in calitate de consumator aveti? ...evident ca toti ati lipsit de la scoala cand s-a predat aceasta lectie.....aaaa...pardon, statul nu ne educa intr-un spirit capitalist si democratic. Tot pe vechiul sistem: asta ii lectia, toata clasa tre' sa o stie, altfel nu promovati...e o metoda buna de a tine oameni ocupati....deci fiecare se descurca cum poate..

...dar sa revin la ideea initiala de la care am plecat. ..

Cati dintre voi stiati ca un furnizor e obligat sa dea certificate de conformitate, certificate de garantie,..? ...pentru orice bun achizitionat ?

Aveti obligatia sa verificati daca produsele livrate sunt in conformitate cu ceea ce scrie in acte si cu ceea ce a-ti stabilit cu producatorul. Aveti obligatia sa anuntati furnizorul intr-un termen de 2 luni de la constatarea iesirii din conformitate a produsului...adica daca s-a stricat in urma unei utilizari ce a respectat indicatiile producatorului.

Furnizorul are obligatia sa readuca in conformitate produsul, adica sa il repare, utilizand doar piese noi. Tot procesul de reparare nu este suportat de consumator. Adica producatorul asigura piese, manopera...si atentie: transportul ! Termenul in care se va efectua reparatia trebuie sa fie un termen decent, acceptat de consumator. Se poate cere contravaloarea produsului sau inlocuirea lui daca acesta a necesitat reparatii cel putin de 3 ori, costurile de reparatie sunt disproportionate si nejustificate.....

Termenul in care vanzatorul este obligat sa asigura repararea este de 2 ani. Exceptie facand acele produse ale caror durata medie de utilizare este mai mica de 2 ani, iar garantia se reduce la aceasta durata.

Asadar, in concluzie, aveti grija ce cumparati, verificati actele ce le semnati. Si atentie la garantie. Am vazut multe produse electronice mai ales care aveau garantie 1 an. Ma indoiesc ca un laptop il cumpara cineva doar pentru un an, pentru ca atat e durata medie de viata. Furnizorul trebuie sa asigure 2 ani de garantie pentru orice produs ce este "de lunga folosire".Bibliografie de studiat.

In cazul in care aveti probleme si nu le rezolvati amiabil cu furnizorul puteti sa va adresati ANPC...cititi cu atentia ce trebuie sa contina o plangere, asta ca sa va bage cineva in seama....Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare