NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Vulnerabilitati expoatate: Internet Explorer si pdf-urile in top
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-02-18 11:40
Tintele cele mai vanate ale kitt-urilor de exploatare au fost fisierele pdf si Intenet Explorer. Karspersky Lab analizeaza si trage linie:

Dintre toate exploatarile depistate, problemele pdf-urilor au fost cele de care s-a profitat mai mult: 17% din exploatari au avut ca tinta vulnerabilitatile din pdf-uri. Internet Explorer a fost vizat de 15% din atacuri, iar Java ocupa locul 3 cu 7%. Nici exploatarile Mozilla Firefox nu sunt de neglijat, 5 % e un procent relativ semnificativ.

Ma opresc asupra lui Internet Explorer si atrag atentia. Sunt cunoscute de-a lungul existentei lui, nenumarate si semnificative probleme de securitate si stabilitate. In special Internet Explorer 6 care este preinstalat pe batranul Windows XP.
Multi utilizatori habar nu au de probleme, nu isi instaleaza ultimele versiuni. Internet Explorer la nivel mondial cota de piata de 46% (ianuarie 2011) , din care IE6 are 4,3%, IE7 are 10,52%, IE8 30,12%.

Pe langa probleme de securitate, in special IE6, dar si IE7, nu impelenteaza multe din recomandarile standardelor W3C, iar in cele mai multe cazuri, trebuie depusa munca dubla sau tripla, pentru crearea unui website de catre dezvoltatori, pentru ca utilizatorii sa aiba o experienta placuta si similara cu cei care folosesc browser-e moderne updatate la zi. IE8 are un grad mai ridicat de securitate si de implementare a recomandarilor W3C, dar se poate si mai bine. IE9 se pregateste in scurt timp de lansare finala, momentan este doar versiunea RC (release candidate) dar intr-o luna sau doua va vi lansata si vesiunea finala.

Celor care folosesc Internet Explorer le recomand sa incerce si alte browser-e. Link-uri gasiti in stanga. Celor care folosesc IE6, IE7 si vor in continuare sa foloseasca IE le recomand Internet Explorer 8 . download aici.

Daca vreti sa incercati IE9RC il gasiti aici. Din pacate nu merge pe Windows XP.

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare