NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Cum continua sacrificiile....
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2011-02-17 19:18
Dupa ce mult mediatizata criza economica ne-a afectat economie care "duduia" de rupea, statul a luat decizia brusc, in 2009, ca trebuie aplicate masuri. Si a inceput negocieri cu organismele internationale, a semnat acorduri, au luat bani. A inceput sa taie salarii, pensii, indemnizatii, ajutoare...sa faca economie la buget.

Fiind criza trebuie sa avem grija ce facem in prezent sa nu cadem in prapastie in viitor. Dar, nu va impacientati, e temporar, taiam salarii, pensii.....stragem cureaua, acum, si dupa aia economia o sa isi revina...pana la anul, si gata, marim salariile si pensiile ...totul va fi ca inaintea acestei crize nenorocite care s-a abatut ca o ciuma asupra economiei nostre puternice.

Cam asta era mesajul...de linistire si calmare a populatiei, pentru a evita evenimente similare cu cele din Franta si Grecia, si mai nou Egipt si alte state arabe, ale caror populatii manifesteaza impotriva conducatorilor politici.

Evident, ca toata lumea a inghitit galusca, mai ales majoritatea covarsitoare a cetatenilor cu drept de vot, in speta de 5 milioane la numar, ca doar si-au dat votul acordul pentru aceste masuri de cate 3 ori au avut ocazia.

Personal nu am crezut o iota. Si acum apar incet incet dovezile intentiilor reale de la momentul luarii decizilor. Mai exact, termenul anuntat de aplicare a masurilor, 31 decembrie 2010, a trecut. Ce sa intamplat?...pai, nimic. Cateva ordonante de guvern au luat banii oamenilor, cu promisiunea ca de la 1 ianuarie 2012 se vor acorda mariri. Cu cateva ordonante de urgenta, au transformat masurile cu caracter temporar, in masuri cu caracter permanent. Plus metodologii de calcul netransparente si dubios de tacut, au actionat. Astazi e 17 februarie 2011. Salariile si pensiile au crescu sau scazut...fiecare cum a avut "noroc". Iar cresterile au fost infime. Mamele primesc in continuare indemnizatie redusa.... Prea curand nu ca creste nici un venit.... cureaua mai trebuie stransa.....pana pe la anul, ca e un an special din punct de vedere politic.

E drept, ca in vreme de criza trebuie luate masuri, trebuie sa existe solidarite, trebuie sa existe intelegere. Dar atata timp cat nu exista exemple in personalitati puternice, populatia nu va avea pe cine sa ia exemplu. Fragilele tentative de ochii lumii, Loganul presedintelui, si produsele romanesti achizitionate din supermarketuri....nu a tinut . Si nu va tine.

Statele civilizate, arata de mult semne de iesire din criza , ceea ce confirma presupunerile mele, si anume durata de 3 ani a crize. SUA, Germania...sunt doar 2 exemple de state care au inceput sa fie pe crestere economica . (2007-2010).....Pe la noi probabil ca va dura vreo 5 ani minim. Adica 2009-2014. Ca in 2008 la noi economia a "duduit" pana dupa alegeri. Ce an a fost 2009? Ce an va fi 2014? ....va las sa reflectati, si sa faceti o analogie cu alti ani.......o sa intelegeti ce vreau sa spun....

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare