NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Brandul lu' peste
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2010-08-03 19:10
E frumos colorat, sloganul pare a fi destul de ok. Doar ca lipseste ceva...lipseste motivatia adevarata pentru a face un turist sa vina, sa revina, si sa isi trimita prietenii. Cu un logo si un slogan....o sa pacalesti pe cativa ...dar slabe sanse sa ai un imens succes.

Pai, in primul rand ar trebuie sa face ceva , ce sa le aratam turistilor. Foarte bogata istorie a acestui neam , pusa in valoare. Restaurate monumentele si puse la punct, crearea de circuite turistice prin toata tara exclusiv pentru straini, crearea de infrastructura . Da , autostrazile sunt foarte importante in turism, pentru ca in loc sa fac 15-20 de ore cu masina, sa vizitez pentru 3-4 ore un obiectiv, as putea sa merg 3-4 ore cu masina , si 15-20 de ore sa vizitez un obiectiv si imprejurimile acestuia.

A fost lansat de cateva zile , si tot de atunci a inceput si scandalul legat de autenticitatea frunzei. Asemanare exista. Nimeni nu contesta asta. Ramane de stabilit daca logo-ul a fost furat sau a fost creat, si asemanarile sunt pura coincidenta.

Sumele alocate pentru aceasta campanie de promovare sunt enorme....studii de piata , sondaje, specialisti....alte tari cat au cheltuit pe un astfel de brand?

La noi, dupa cum se poate observa orice e posibil, si nimic nu se face. Dupa ce briza a adus criza si pe aici, acum plin scandal de brand. Bani cheltuiti inca odata interes public , doar de imagine externa, si din interes personal , fara impact social pozitiv. Si tocmai zilele astea reprezentantii FMI se afla in romania pentru un nou bilant.

Cum am mai zis, graba cu care s-au luat anumite decizii economice, in ultimul ceas, nu ajuta cu mai nimic situatia economica , decizii care trebuiau profund analizate li luate din timp pentru a proteja economia, adica de prin prin ultimele luni 2008 / inceputul 2009. Dar nu s-a vrut putut.

Si uite asa ne indreptam spre si mai rau decat "raul cel mai mic" al lui boculet. Si uite asa se apropie vremea cand fondurile europene nu vor mai exista , dar UE trebuie onorata cu comision gros ca membru al ei. SI tara va saraci pe zi ce trece, si mai mult ca sigur ca va ajunge un chilipir pentru cei puternici dpdv economic si cu interes strategic in spatiul carpato-danubiano-pontic.Tag-uri Technorati: ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare