NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Microsoft ne avertizeaza referitor la furtul de date cu caracter personal
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2010-07-14 12:00
In lumea reala poti cadea prada unor oameni rau intentionati care vor sa te pacaleasca. La fel si in lumea virtuala. Exista diverse metode folosite de oameni pentru a jefui pe altii.....Furtul de informatii cu caracter personal personale...phising cum se mai numeste el, adica, se trimit mesaje unui numar mare de persoane, mesaje ca fiind din partea unor institutii si se cer date personale . Atacatorii trimit mailuri, in special din partea bancilor. Am avut si eu in casuta de email mesaje de tip phising, trimise de raufacatori ca fiind din partea Banc Post si Raiffaisen Bank...intamplator datele mele se aflau in baza de date a acestor banci, nu aveau o singura informatie: adresa de mail pe care sosisera mesajele false. La completarea formularelor din banci am folosit o alta adresa de mail.

Microsoft a realizat un filmulet prin care demonstreaza ca oamenii pot deveni usor victime si in viata reala, nu doar pe internet. True.
Microsoft incearca sa repare imaginea browse-ului propriu IE, care a pierdut mult in cota de piata datorita multiplelor probleme de securitate . Neglijenta celor de la Microsoft a facut ca IE sa decada mult, la un moment dat avea chiar 90% cota de piata. Dar lucrurile in internet au evoluat chiar si cu un IE vulnerabil, iar competitia si-a spus cuvantul.

Iata filmuletul:

via cnet

Pesonal, nu sunt fan al IE, din diverse motive. Nu am incredere in campaniile de promovare ale IE. Oferta de browsere e destul de variata, competitia se da pe viteza, securitate si standarde suportate. Pentru ca vin din spate puternic HTML5 si CSS3. Cine nu evolueaza, moare. IE intotdeauna a avut probleme cu adaptarea la noi standarde...si va avea in continuare mai mult ca sigur. Am postat acest film, pentru ca sunt de acord cu mesajul transmis: ca si inviata reala poti fi victima unui furt de date cu caracter personal , nu doar pe internet se intampla asta, nu am postat acest film pentru produsul pe care il promoveaza: IE8.

Firefox / Google Chome / Opera, Safari ( al celor de la Apple, nu il am instalat, imi ajung primele 3 amintite) sunt alte browsere foarte bune , mult mai bune decat IE, mult mai dinamice , mult mai bine puse la punct cu noile standarde ce apar, pline de addon-uri si extensii care mai decare mai folositoare.....si toate acestea gratuit.

Tag-uri Technorati: , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare