NetSurfer

NetSurfer
Chestii alese. de pe net culese si nu numai...

Motiune: da sau nu? Limita umana impinsa la extrem naste violenta
     media: 0.00 din 0 voturi

postat de razvann in 2010-06-15 13:02
Cum am mai spus si cu multe alte ocazii(scris sau verbal) criza va afecta grav romania. Cum am spus alta data nu se vor lua masuri bune la timp. Pentru ca de 20 de ani traiesc in aceasta romania capitalista democrata, cu aceeasi jucatori pe scena politica, stiind modul corect , onest, cinstit cum lucreaza in favoarea celor care i-au ales, am stiut ca se va ajunge la ceea ce se intampla azi. Acum ma uit pe canalele de stiri, care arata imagini din fata parlamentului care se afla sub asediul protestatarilor. In parlament se dezbate si se voteaza motiunea ce cenzura. Partea proasta e ca s-a ajuns la violente....violente care erau usor de prognozat in conditiile in care situatia economica se agraveaza , si mai tinand cont de istoria care frecvent ne-a aratat ce se poate intampla atunci cand o masa mare de oameni ajunge la limita subzistentei si , inevitabil ajung la violenta pentru a supravietui.
Majoritatea a decis sa de dreptul decizional unor oameni care au dovedit in timp lipsa de competenta si lipsa de respect fata de cetateni. Am auzit un zvon, cum ca Base ar fi fost gasit vinovat in cazul flota, dar a blocat dosarul, evident benefciaza de imunitate, si daca nu ma insel dupa 5 ani fapta se prescrie, adica nu se mai aplica pedeapsa. O sa ma mai documentez, sa aflu mai concret despre acest zvon.
In 2007 au aparut primele semne ale crizei in marile state ale lumii. In 2008 criza a fost evidenta si a inceput sa atinga toate statele lumii. In 2008 politicienii afirmau ca in romania criza nu va ajunge, pentru ca economia duduie. Destul de evident faptul ca o criza mondiala va afecta si romania, pentru ca este o tara dependenta de marile puteri. Nu poti sa declari ca nu vei fi afectat din moment ce statele de care esti dependent intra in colaps. A fost o dovada de prostie si de rea intentie a guvernantilor. Sub motivul ca FMI impune masuri de austeritate , guvernul in graba incearca sa repare propriile greseli. Masuri de austeritate trebuiau luate inca din 2008 pentru a asigura un mic plus la buget , indiferent de ce evolutie ar fi avut criza. Reducerile de cheltuieli cu achiziitile si reduceri de cheltuieli cu personalul ineficient luate in 2008 , stimularea firmelor sa continue sa produca prin asigurarea de diverse facilitati fiscale astfel incat sa nu creasca numarul de someri, dirijarea mai multor bani in investitii de infrastructura, si asigurarea cat mai multor facilitati companiilor multinationale pentru a veni si a investi in romania. Cred ca sunt niste masuri relativ simple si logice de aplicat. In conditiile in care toate tarile sunt in criza, multinationalele cauta noi locatii pentru a-si desfasura activitatile pentru a-si minimiza pierderile. In conditii in care romania nu asigura facilitati, instabilitatea economica este mare, multinationale nu investesc aici, mai mult, cele care deja sunt aici, iau in calcul varianta plecarii (daca nu au si plecat deja). Putina aritmetica, si putin studiu asupra unor situatii economice similare din trecut cred ca erau deajuns sa iti dai seama de ce va urma. Dar cred ca pentru multi demnitari, aritmetica e o stiinta grea, la care au chiulit in scoala generala, chiulitul le-a cam ramas in sange, dovada fiind foile de prezenta din parlament.

„Am ştiut că România se află într-o situaţie dificilă, delicată, în ianuarie 2009. Puteam să luăm măsurile de austeritate de atunci, dar nu am considerat necesar. Eu, personal, regret că nu am luat aceste măsuri de atunci”, a declarat Vasile Blaga, în cadrul unei emisiuni difuzată pe ProTv.sursa


"Ştim ce să facem, în niciun caz cuvântul incompetenţă nu are nicio legătură cu acest Guvern. Faptul că ceea ce facem presupune un risc politic pe care nu şi-a închipuit nimeni că cineva şi l-ar asuma arată deplina responsabilitate a guvernului. Am fi putut minţi încă şase luni, puteam să ne mai împrumutăm şase luni (...) Decât să le spunem oamenilor că lumea merge bine, Europa merge bine, iar România s-ar putea să meargă bine, le spunem românilor adevărul: lumea nu merge bine, Europa merge prost, iar România s-ar putea să nu meargă bine", a spus Sebastian Vlădescu.sursa


Sunt declaratiile a 2 ministri. Ministri care manevreza miliarde de euro, bani publici.

Astazi se decide soarta guvernului. Va cadea guvernul, si va aparea o criza politica, cine va veni la guvernare? Va ramane acest guvern incababil? Vor lua amploare protestele?

Ma intreb, guvernantiilor nu le e teama, ca vor merge intr-o zi pe strada, la cumparaturi, la un amic, fara paza asigurata de SPP, nu le e teama ca vor agresati? Nu le e teama pentru rudele lor?


Tag-uri Technorati: , , , , ,

Comentarii


    Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile    Termeni si Conditii de Utilizare